Työhyvinvointipalvelut luonnossa

Hyödynnän ohjaus- ja valmennustyössäni luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia sekä erilaisia luontolähtöisiä menetelmiä.

Luonnolla on lukuisia tutkittuja hyvinvointivaikutuksia:

  • verenpaine ja kortisolipitoisuus laskevat
  • parasympaattinen hermosto aktivoituu
  • vireystilan säätely helpottuu
  • tarkkaavaisuus paranee
  • negatiiviset tunteet, masennus ja ahdistus lievittyvät

Käytän ohjaus- ja valmennustyössäni apuna erilaisia luontoympäristöjä ja luontolähtöisiä menetelmiä, esimerkiksi Luonnosta Virtaa ja Metsämieli-harjoituksia. Katso esimerkkejä palveluistani alta.

Suomalainen luonto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luonnossa tapahtuvaan virkistymiseen, elpymiseen ja voimaantumiseen. Lue lisää luontolähtöisistä menetelmistä ja niiden hyödyistä Green Care Finlandin sivuilta.

Voisiko jokin näistä luontolähtöisistä palveluistani sopia teille?

valoa metsän sammalpeitteellä

Työnohjaus luonnossa

Kohderyhmä: Yksilöasiakkaat tai pienet ryhmät

Tavoite: Rauhoittua ja elpyä luonnossa, vahvistaa luontoyhteyttä, löytää luontoympäristöstä itselle sopivia keinoja työstä palautumiseen. Tutkia, jäsentää ja kehittää omaa työtä, ammatti-identiteettiä ja ammatillista osaamista, tukea työssäjaksamista, purkaa akuutteja työtilanteita, tukea muutos- ja uudistumiskyvykkyyttä.

Työskentelytapa: Ohjatut, moniaistiset luontoharjoitukset, kokemusten reflektointi ja työhön liittyvistä teemoista keskustelu. Tavoitteet ja käsiteltävät teemat sovitaan asiakkaan kanssa.

Esimerkkihinta: 90 min yksilötyönohjaus 150 € + alv 24 %, 120 min ryhmätyönohjaus 300 € + alv 24 %

kärpässienet metsässä

Energisoiva kokouspäivän aamunavaus lähiluonnossa

Energinen kokous- tai kehittämispäivä alkaa virkistävällä retkellä lähiluontoon. Liikumme lähiluonnossa ja teemme aktivoivia, läsnäoloa tukevia ja voimavaroja vahvistavia harjoitteita hyödyntäen luonnosta löytyviä elementtejä.

Kesto: 30-60 min

Hinta alkaen: 150 € + alv 24 %

 

Palauttava luontoretki kokouspäivän oheen

Intensiivisen kokouspäivän lomassa tai päätteeksi on tärkeää ottaa aikaa kehon ja mielen palautumiselle Teemme rauhallisen ja palauttavan kävelyretken lähiluontoon. Matkan varrella teemme rentouttavia ja voimavaroja palauttavia harjoitteita hyödyntäen luonnosta löytyviä elementtejä.

Kesto: 1-3 h

Hinta alkaen: 200 € + alv 24 %

Asiakaspalautteita

{

Kiinnostavaa, omaa mieltä herättävää luonto ”terapiaa”. Mirja on erittäin sopiva, rauhallinen ja omaa kiinnostusta aiheeseen herättävä työnohjaaja.

Yrittäjä
{

Mirja toimi rauhallisena kanssakulkijana joka ei tehnyt itsestään numeroa, kuunteli ja tuli tunne että harjoituksista valittiin juuri minulle antoisammat. Kaikkien aistien aktivoimisesta turvallisessa seurassa seurasi tarpeellisia oivalluksia mukaan arkeen vietäviksi.

Koulucoach